Hoppa till sidans innehåll

Tracking


Västergötlands Flygsportförbund har under 2016 initierat ett flygsäkerhetsprojekt runt tracking. Genom att investera i FLARM mottagare som vi satt upp i Borås, Ulricehamn, Herrljunga, Ålleberg, Lidköping, Götene och Skövde så har vi nu en bra täckning av Västergötland. Vi har ytterligare två mottagare som kommer sättas upp i Trollhättan liksom Sjötofta, därefter tror vi att Västergötland skall vara täckt med mottagare.  Vi hoppas nu när jubileums-DM i segelflyg startar i Skövde den 9 juli och håller på t om 15e juli att ni nu följer de närmare 30 deltagarna. Vid sidan om att vi ska kunna följa tävlingar bättre så är säkerhetsaspekten den viktigaste. Vart såg vi dem senast om nu ett flygplan försvinner. För att synas måste ditt flygplan vara utrustat med en FLARM. Nedan har ni länkar till några av de möjligheter FLARM mottagning ger oss.

 

Ovan bild är klickbar med den länken kommer ni till Open Glidernets täckningskarta. Här kan ni se vilka mottagare som är aktiva och vilket område den har tagit emot signaler ifrån.

Vill ni se live vart våra plan flyger i området så besöker ni live.glidernet.org

Syns inte en vettig beteckning på planet som flyger, så beror det på att det ej är registrerat av ägaren på OGN, här registrerar man sin FLARM.

Är planen registrerade i databasen så fungerar även journalen från KTRAX


Om allt är rätt registrerat syns vi även på Flightradar24.

.

Uppdaterad: 18 NOV 2016 17:56 Skribent: Kjell Folkesson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Västra Götalands FSF
Kjell Folkesson, Fjällgrönan 8
424 49 Angered

Kontakt:
Tel: 0704383707
E-post: styrelsenvgfsf@flygs...

Se all info