Hoppa till sidans innehåll

Vi har flygit sträcka

30 JUL 2011 14:31
Vi har haft två dagar med mycket flyg. Flera sträckflygningar har gjorts och ikväll bjuds det på Svenskafton
  • Skapad: 30 JUL 2011 14:31

Torsdagen kunde lokala flygningar kring fältet utföras. Men då åskskurar närmade sig fältet vid 14 tiden ställde vi flygningen för dagen. Tyvärr han alla inte flyga då vi endast fick en lucka på 2 timmar att flyga. 

 

Bättre väder var det igår Fredag. På morgonens brefing fick vi veta i vilka flygplan vi skulle flyga och med vem. De som var sugen på att flyga sträcka fick en 155km uppgift att fullborda. Vinden var ganska så kraftig uppemot 30 km/h på höjd. Molnbasen var mellan 1200-1300 meter och stigen var bra. Idag kom alla att få flyga och vi avbröt flygningen vid 19 tiden för en trevlig middag i centala krizanov.

Jag (Jimmy Bengtsson) och Alexander Scott flög den uppgift vi hade fått i DG500 och kom runt banan med medelhastighet på 69 km/h. Även Jonathan Rapphed som flög med Kjell Folkesson i en Duo Discus, gick runt banan med hastighet på 63 km/h. Erik Rudsmark från Borås flög tillsammans med Börje Gustavsson i Borås DG1000, de fick bryta en mil från andra brytpunkten på uppgiften pga höga moln. Maja Karlsson flög en kortare sträcka med Kjell. David Gustavsson och Anna Molin flög termik och delflinflygsträning i närheten av fältet. Gustav Karlsson flög med sin far Per-Ola Karlsson. De övade termikträning kring fältet.

Så kort och gott det blev en riktig kanon dag!

 

Ikväll skall vi annordna en Svenskkväll för Tjeckerna. 60 gäster väntas komma så det är mycket att stå i. Midssommarstång är på plats och matlagningen är igång. Bilder utlovas senare.

 

//Juniorerna 

Skribent: Jimmy Bengtsson

Postadress:
Västra Götalands FSF
Kjell Folkesson, Fjällgrönan 8
424 49 Angered

Kontakt:
Tel: 0704383707
E-post: styrelsenvgfsf@flygs...

Se all info